Osam finala hrvatskih juniora u Rigi

03.03.2023.

17:12

Autor: A.M./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dylan Martinez / REUTERS

Mlada hrvatska muška reprezentacija u sportskoj gimnastici imala je sjajan kvalifikacijski dan na Međunarodnom turniru u Rigi gdje su izborili čak osam pojedinačnih finala u kategoriji "pre-juniors".

U finala koja su na rasporedu sutra ulazilo je najboljih šest po spravama, a najbolje rezultate hrvatski gimnastičari ostvarili su na parteru.


U finale tla ušla su čak četvorica hrvatskih vježbača. Gabriel Solar (GK Inova-gym) imao je prvu ocjenu kvalifikacija, 12.567, njegov klupski kolega Patrik Felinger finale tla izborio je kao drugoplasirani (12.367), Fran Radić (GK Novi Zagreb) kao treći (12.270), a Franko Šušić (GK Salto Zadar) kao peti (12.000). Finale je "za dlaku" izmaklo Franu Šančiću (GK Sokol Karlovac) koji je bio sedmi u kvalifikacijama tla (11.700).


Jedini hrvatski višebojac na ovom natjecanju, Franko Šušić, uz parter, ušao je i u finale karika (5. sa 11.100), zatim preskoka gdje je bio drugi (11.000) te ruča koje je izborio sa 3. ocjenom (11.766). Ukupno je u višeboju bio 8. sa 61,766.


Uz finale partera, Fran Radić boriti će se i za medalju na preči zahvaljujući 4. ocjeni kvalifikacija (10.300).


- Danas je bio odličan dan za naše mlade reprezentativce. Već samim rezultatima iz kvalifikacija su ispunili naše ciljeve. Sutra prijepodne su finala i nadamo se ponovno dobrim izvedbama. Ovo je dobar putokaz za budućnost i motivaciju naših momaka i njihovih trenera, javio se iz Rige Josip Morožin, uz Sašu Solara koordinator mlađih dobnih kategorija HGS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!