16:39 / 05.04.2021.

Autor: A.M./Hina

Osaka službeno zatražila da olimpijska baklja ne ide kroz grad

Olimpijska baklja

Olimpijska baklja

Foto: YouTube / HRT

Čelnici japanskog grada Osake, koji su htjeli otkazati jednu dionicu prolaska olimpijske baklje Japanom, u ponedjeljak su službeno zatražili da se otkaže nošenje plamena kroz grad u zapadnom dijelu zemlje izlazećeg sunca.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju prolazak olimpijskog plamena cijelim japanskim teritorijem smatraju prvim testom mogućnosti održavanja događaja s većim brojem ljudi uz poštivanje strogih protuepidemijskih mjera.

Osaka se bori s rastućim brojem osoba zaraženih koronavirusom i zato je načelnik te pokrajine zatražio otkazivanje olimpijske štafete.

Organizatori od gledatelja koji odluče uživo pratiti put olimpijske baklje zahtjevaju nošenje maske, održavanje propisanog razmaka i suzdržavanje od glasnih povika kako bi se spriječilo širenje virusa.

Baklja je put Japanom započela 25. ožujka, a do sada nije bilo izvješća o slučajevima zaraze koji bi se mogli povezati s prolaskom olimpijskog plamena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!