11:30 / 29.08.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Organizatori Tour de Francea odlučili postrožiti mjere

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Foto: - / REUTERS

Mjere su postrožene zbog velikog porasta zaraženih koronavirusom u Francuskoj.
Ukoliko u jednoj momčadi budu dva slučaja zaraze Covidom-19, i to ne samo među biciklistima nego i među osobljem, ona će biti isključena s Tour de Francea, objavio je u subotu direktor utrke Christian Prudhomme.

Međunarodna biciklistička unija (UCI) je u petak predložila da do isključenja momčadi dođe samo ako su zaražena dvojica od osam biciklista, no organizatori su odlučili postrožiti mjere s obzirom na veliki porast zaraženih u Francuskoj.

- Isključenje stupa na snagu ako su dva slučaja zaraze na 30 osoba u istoj momčadi unutar sedam dana, rekao je Prudhomme, dodajući kako je odluka donesena na razini vlade.

Ova odluka povećava sumnje u održivost ovog izdanja najveće bicilističke utrke na svijetu čiji je početak ionako, zbog pandemije koronavirusa, bio odgođen na dva mjeseca.

Tour de France počinje danas u Nici uz stroge mjere kontrole, bez gledatelja na startu i sa zabranom parkiranja u prolazima za gledatelje koji svi moraju nositi maske. Pripadnici medija moraju poštovati socijalnu distancu i publika ove godine neće smjeti slikati selfie s biciklistima i tražiti ih autograme.

U zonama starta i cilja 176 biciklista iz 22 momčadi morat će nositi maske.

Francuska bilježi eksponencijalni rast zaraženih i samo jučer je prijavljeno 7.000 novih slučajeva zaraze.
Foto: REUTERS/Stephane Mahe

Foto: REUTERS/Stephane Mahe

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!