Organizatori odredili datum održavanja OI u Los Angelesu

19.07.2022.

11:24

Autor: HRT/Hina

Olimpijske igre

Olimpijske igre

Foto: simpletun / Shutterstock.com

 Organizatori ljetnih Olimpijskih igara 2028. godine, a to je grad Los Angeles, odredili su datum održavanja tog najvećeg sportskog događaja. Los Angeles će 2028. ugostiti svjetske sportaše od 14. do 30. srpnja.

Spomenute datume potvrdio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti, a prenosi novinska agencija sta. Svečana ceremonija otvaranja Igara održat će se 14. srpnja na SoFi stadionu, a recimo i kako će isti grad ugostiti Paraolimpijske igre koje će početi 15. kolovoza.


- Spoznaja datuma održavanja Igara sada gradu Los Angelesu daje čvrst rok kada će morati biti spreman za najveći sportski događaj, na konferenciji je spomenula Nicole Hoevertsz, izvršna direktorica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOK).


No, u Los Angelesu ne namjeravaju veliku gradnju novih sportskih objekata već će pokušati maksimalno smanjiti ukupne troškove i iskoristiti sve što mogu od postojeće infrastrukture. Inače, projicirani proračun Igara je oko 6,8 milijardi eura.


Podsjetimo kako je Los Angeles do sada dva puta bio domaćin ljetnih Olimpijskih igara i to 1932. te 1984. godine.


Do OI u Los Angelesu 2028. domaćin će Igrama još biti Pariz 2024. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!