14:27 / 03.06.2019.

Autor: M.M./Hina

Organizatori 44Cupa regatu u Rovinju ocijenili najboljom u povijesti klase

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Svi sudionici regate natjecali su se u istim jedrilicama, koje je dizajnirao poznati jedriličar Russell Coutts, trostruki osvajač America's Cupa.
Organizatori svjetske jedriličarske regate 44Cup njezino su prošlotjedno izdanje u Rovinju (Adris 44Cup) ocijenili najboljom u povijesti te klase, te da je Hrvatska kao domaćin postavila visoko ljestvicu za sve ostale, izvijestili su organizatori rovinjske regate.

Rovinj i Adris grupa bili su domaćini i organizatori regate klase 44Cupa od 29. svibnja do 2. lipnja u Rovinju, zbog čega su u taj istarski gradić stigli neki od najboljih jedriličara svijeta.

Ta regata, prva u Rovinju nakon sedam godina, ujedno je bila i dio velikog programa svečanog otvorenja Grand Park Hotela u Rovinju, čime je Adris Grupa i njezina hotelska grupacija zaokružila investicije u luksuznu zonu Monte Mulini.

- Rovinj je za sve nas bila regata koju ćemo pamtiti cijeli život. Četiri dana u Hrvatskoj nazvao bih i jedrenjem nove generacije zbog svih događaja koje su pratili ovo natjecanje, jer regate nisu samo zbivanja na moru nego i druženje nakon toga, a Adris i Maistra su u tom dijelu odradili spektakularan posao, poručio je predsjednik 44Cupa Chris Bake, dodajući da je za njega, nakon 13 godina jedrenja po cijelom svijetu regata u Rovinju bila najbolja do sada.

Slično razmišljaju, kako je poručio, i drugi jedriličari, koje je nazvao i "najboljim influencerima za ovakvu vrstu turističke promocije".

Među njima je i Iain Percy, poznati britanski jedriličar koji je u karijeri osvojio dva olimpijska zlata, a koji je nakon regate također pohvalio sve u Rovinju, ističući kako se - malo gradova u svijetu može pohvaliti takvom vizurom grada kao Rovinj, a i regata Adris 44Cup u rangu je s najboljim svjetskim regatama, tim više što je jedriličarski jako zahtjevna zbog čestih promjena snage i brzine vjetra.

Svi sudionici regate natjecali su se u istim jedrilicama, koje je dizajnirao poznati jedriličar Russell Coutts, trostruki osvajač America's Cupa, a slavila je posada jedrilice Aleph, ispred posada Charisme i Artemisa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!