"Organizacija CRO Racea je zahtjevna, ali Sinj je spreman"

29.09.2022.

09:45

Autor: I.Ž.K./HRT

Sedmo izdanje utrke CRO Race

Sedmo izdanje utrke CRO Race

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Sinj je domaćin treće etape međunarodne biciklističke utrke CRO Race koja se po sedmi put održava u Hrvatskoj. Treća etapa vozi se od Sinja do Primoštena. 

Start utrke iz Sinja označit će pucnjevi mačkula s tvrđave Grad točno u 13 sati, dok će program na Pijaci početi u 12 sati. Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pozvao je sve sugrađane, Sinjane i Cetinjane da svojom nazočnošću pruže potporu biciklistima i pokažu gostoljubivost svojstvenu za Sinj i Cetinski kraj.

- Ova utrka je izuzetno važan projekt za sve nas. Prikazat ćemo turističke potencijale, kulturnu baštinu, ulice i gastronomiju Sinja i Cetinske krajine cijelom svijetu. S obzirom na to da će utrku izravno prenositi 130 televizijskih kuća, ovo će biti povijesna promocija našeg grada. Pokazat ćemo sve potencijale, od rijeke Cetine, aerodroma s letjelicama i padobrancima, Hipodroma do alkara i alkarskih momaka. Gledatelje u više od 190 država upoznati ćem sa Svetištem Čudotvorne Gospe Sinjske, Kamičkom, tvrđavom na kojoj se odigrala naša povijesna bitka, uz naše Sinjane i Cetinjane, koje očekujem u velikom broju, priredit ćemo gledateljima najljepši start u povijesti CRO Race-a, poručio je sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Na CRO Raceu nastupa čak šest timova iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije. Među njima su poznata biciklistička poput 25-godišnjeg Jonasa Vingegaarda. Danac je ovogodišnji pobjednik Tour de Francea, a CRO Race je prva utrka na kojoj nastupa nakon osvojene najveće utrke na svijetu.

Zamjenik gradonačelnika i koordinator utrke za Sinj Denis Bobeta ističe kako je u Sinju sve spremno za ovaj povijesni dan u kojem će se Sinj moći predstaviti sa svim svojim ljepotama.

- Organizacija je jako zahtjevna, iziskuje više od 100 volontera, sigurnost biciklista treba biti na visokoj razini i to smo omogućili. Sve ceste kojima će prolaziti utrka smo osigurali, vjerujem kako će i naši građani doći u velikom broju. Utrka će krenuti u 13 sati ispred Crkve, s Trga kralja Tomislava, preko Vrličke ulice, Zagrebačke, Vukovarske, Splitske, preko Alkarskog trkališta, te će Brnaškom biciklisti voziti ponovno isti krug te od rotora krenuti u leteći start. Cijeli grad će biti sniman videokamerama iz helikoptera, auta, snimat će se i dronovima. Prikazat ćemo Sinj u najboljem izdanju, poručio je Bobeta.

Biciklistička uzbuđenja s CRO Racea pratite u prijenosu na Drugom programu HTV-a od 15 sati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!