19:58 / 09.08.2018.

Autor: HRT

Omiljeni vaterpolo hakl u nedjelju stiže u Opatiju

Foto: Marjan Radović

Foto: Marjan Radović

Foto: - / -

Omiljeni vaterpolo hakl započinje svoju turneju Jadranskom obalom već u nedjelju 12. kolovoza, a prva postaja je Lido beach bar u Opatiji u 16 sati.
Hakl 3 na 3 s igračima amaterima i neutralnim profesionalnim golmanom spreman je da konačno zatrese mrežu gola. Omiljeni vaterpolo hakl započinje svoju turneju Jadranskom obalom već u nedjelju 12. kolovoza, a prva postaja je Lido beach bar u Opatiji u 16 sati. Igra se nije promijenila: utakmice traju 10 minuta, a ekipa koja prva postigne 11 golova ili ih ima više po isteku vremena – iz mora izlazi kao pobjednička. Nije se promijenila ni želja za sportskim odmjeravanjem snaga koje će u Opatiji, među ostalima, odmjeriti i neka poznata imena: nogometaš Ivan Močinić, bivši kapetan NK Rijeka i sadašnji igrač bečkog Rapida te članice ženske vaterpolske reprezentacije Emma Miljković, Alexandra Ratković i Lea Saftić. Mrežu će od lopte braniti Fran Čubranić, kapetan VK Primorje Erste Bank. Ekipi u moru zasigurno neće biti lako no, podrška s kopna će im sigurno dati dodatnu snagu. Važnosti podrške navijača posebno su svjesni sportaši, pa će oni podršku u Opatiji gromoglasno pružiti, a možda će uspjeti udijeliti i pokoji savjet. Naime, na navijačkoj klupi naći će se hrvatski vaterpolski reprezentativci Josip Vrlić i Ivan Krapić, bivši kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Samir Barać, s kojim je reprezentacija na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojila zlatnu medalju te bivši rukometaš i zlatni reprezentativac Valter Matošević. Podsjetimo, vaterpolo hakl nakon Opatije seli se na otok Ugljan, zatim u Šibenik, Split i Dubrovnik. Pobjedničke ekipe iz finala kvalifikacija odlaze u veliko finale u Dubrovnik 25. kolovoza. Prijave za svako natjecanje moguće su 48 sati prije njegova početka, a broj prijava je ograničen. Kalendar:
12. kolovoza – Opatija
16. kolovoza – otok Ugljan, Kali
18. kolovoza – Šibenik
19. kolovoza – Split
24. kolovoza – Dubrovnik
25. kolovoza – Dubrovnik finale

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!