Olimpijski pobjednik Crouser potvrdio dolazak na Hanžekovićev memorijal

05.08.2021.

13:06

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ryan Crouser

Ryan Crouser

Foto: Clodagh Kilcoyne / REUTERS

Američki bacač kugle Ryan Crouser, koji je u četvrtak obranio naslov na Olimpijskim igrama u Tokiju, potvrdio je dolazak na 71. Boris Hanžeković Memorijal, objavili su organizatori.

Trostruki pobjednik i rekorder Memorijala Borisa Hanžekovića pobijedio je na Olimpijskim igrama u Tokiju hicem od 23,30 metara, što je drugi najbolji rezultat svih vremena, a u svih šest serija njegova je kugla letjela preko 22,50 metra.

Već i prije finala Crouser je potvrdio svoj dolazak na 71. izdanje zagrebačkog mitinga pa ćemo ga 13. rujna ponovno gledati na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Crouser je prvi puta nastupio u Zagrebu 2016. godine, kada je sa 22,28 m pobijedio ispred Toma Walsha koji je bacio kuglu 22,21 m. Bilo je to prvo natjecanje nakon 1988. godine na kojemu su dvojica bacača na istom natjecanju bacila kuglu dalje od 22,20 m.

Prošle godine na Memorijalu Ivana Ivančića, kako se u posljednjih sedam godina naziva natjecanje bacača kugle na zagrebačkom mitingu, Crouser je pobijedio s 22,74, što je najdalji hitac bačen na tlu Europe u posljednjih 30 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!