09:45 / 09.03.2021.

Autor: A.M./Hina

Olimpijski plamen kreće na put po Japanu bez gledatelja

Olimpijski plamen

Olimpijski plamen

Foto: YouTube / HRT

Svečanost polaska olimpijskog plamena na put po Japanu najvjerojatnije će se održati bez gledatelja, ali će publika moći pratiti put štafete, pišu u utorak japanski mediji.

Kako piše dnevnik "Yomiuri" organizatori olimpijskih igara u Tokiju žele izbjeći okupljanja na svečanosti kretanja olimpijskog plamena na put po Japanu koja će se održati 25. ožujka u Fukushimi i na kojoj se očekuje 3.000 osoba.

Organizatori OI-ja u Tokiju objavili su krajem veljače stroga pravila za sve one koji žele pratiti prolazak olimpijskog plamena, a među njima su zabrana uzvikivanja i obaveza nošenja maske.

Prisustnost na određenim točkama prolaska plamena bit će moguća jedino uz rezervaciju, a informacije koje se odnose na nositelje plamena bit će objavljene u zadnjem trenutku kako bi se izbjegla okupljanja.

Osim toga, određene etape prolaska plamena mogle bi biti otkazane kako bi se izbjegao rizik prenošenja koronavirusa.

Olimpijske igre u Tokiju, koje su odgođene prošle godine zbog pandemije koronavirusa, trebale bi biti održane od 23. srpnja do 8. kolovoza, iako pandemija ne jenjava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!