14:35 / 01.04.2020.

Autor: A.M./Hina

Olimpijski plamen ostaje u Fukushimi do kraja travnja

Foto: (c) 2020 Thomson Reuters

Foto: (c) 2020 Thomson Reuters

Foto: - / REUTERS

Olimpijski plamen koji je stigao iz Grčke u Japan bit će do kraja travnja izložen u lanterni u prefekturi Fukushima.
Olimpijski plamen koji je stigao iz Grčke u Japan bit će do kraja travnja izložen u lanterni u prefekturi Fukushima, a još nije poznato gdje će od tamo otići, s obzirom da su ljetne Olimpijske igre odgođene za godinu dana zbog pandemije koronavirusa.
Japanski dužnosnici i dužnosnici organizacijskog odbora održali su skromnu službenu svečanost primopredaje plamena u J-Villageu u Nacionalnom trening centru u Fukushimi.
- Ovo je simbol nade za cijeli svijet da može slaviti sve najbolje od ljudske vrste kroz Tokio 2020 nakon što završimo borbu s ozbiljnim koronavirusom, izjavio je jedini predstavnik organizacijskog odbora Tokio 2020. Yukihiko Nunomura koji je nazočio svečanosti. Nakon toga je predao plamen Makotu Nojiju, predstavniku vlasti Fukushima.
- Čvrsto vjerujem  da će odlazak baklje iz J-Villagea sljedeće godine biti znak da možemo pobijediti i najteže izazove, rekao je Noji.
Građani će moći, uz ograničeni pristup, vidjeti olimpijski plamen koji je u Japan stigao iz Grčke 20. ožujka. Ranije je bilo predviđeno da baklja krene na put po Japanu prošlu nedjelju, ali će sada ostati do kraja travnja u toj prefekturi koja je najviše bila pogođena potresom 2011. godini. Olimpijske igre u Tokiju odgođene su za sljedeću godinu i trebale bi početi 23. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!