Olimpijski i svjetski prvak u lovu na svjetski rekord u Zagrebu

05.09.2022.

14:33

Autor: I.Ž.K./HRT

Svjetski rekord Francine Niyonsabe na Hanžeku 2021.

Svjetski rekord Francine Niyonsabe na Hanžeku 2021.

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Nakon što je prošle godine Francine Niyonsaba srušila svjetski rekord na 2000 metara, organizatori 72. memorijala "Boris Hanžeković" – Continental Tour Gold mitinga najavljuju novi napad na najbolji rezultat u povijesti.


Riječ je o rekordu u utrci na 2000 metara sa zaprekama, koji od 2010. godine s 5:10.68 drži Mahiedine Mekhissi.

Glavni pretendent na taj rekord bit će 11. rujna na stadionu Mladosti aktualni olimpijski i svjetski prvak na 3000 metara zapreke - Soufiane El Bakkali. U napadu na svjetski rekord Bakkali će imati i dobru potporu na stazi.

U utrci će, uz ostale, biti i svjetski juniorski prvak na 3000 metara zapreke Amos Serem, mlađeseniorki prvak Europe Istvan Palkovits i Šveđanin Vidar Johansson.

Organizatori 72. memorijala Borisa Hanžekovića osigurali su i sponzora svjetskog rekorda, a to je brza dostava Paket24 koji izdašnom financijskom nagradom želi motivirati sudionike svih utrka na stadionu Mladosti na što brže utrke i obaranje svjetskog rekorda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!