15:03 / 25.02.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Olimpijske norme za Tokio love se i u Osijeku

Ilustracija (Dubravka Petric/PIXSELL)

Ilustracija (Dubravka Petric/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Pannonian Challenge postao je kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre.
Jubilarni 20. osječki festival ekstremnih sportova Pannonian Challenge bit će održan od 5. do 9. lipnja, a natjecanje je postalo kvalifikacijsko za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Voditelj tog projekta Jurica Barač na konferenciji za novinare je podsjetio kako su natjecanja u BMX-u i skateu postali olimpijski sportovi prije dvije godine, a da bi ovaj festival dobio spomenuti status morao je zadovoljiti visoku razinu organizacije događaja, međunarodnu TV produkciju i vrhunsku opremljenost skate parka, za koji kaže da je najbolji u Europi, te niz drugih standarda.

Dolazak na ovogodišnji Pannonian Challenge najavile su neke od vrlo jakih reprezentacija kao što su francuska, britanska i ruska. Ujedno, uvedene su nove discipline.

- Riječ je o skuteru ili romobilu. To je disciplina koja je u zadnje vrijeme sve popularnija i mi želimo pratiti trendove. Ove godine festival će trajati jedan dan duže nego do sada, dodao je Barač.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!