11:49 / 04.12.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Olimpijske igre u Tokiju skuplje za više od dvije milijarde eura

Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/File Photo

Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/File Photo

Foto: - / REUTERS

Olimpijske igre u Tokiju, koje su organizatori odgodili za sljedeće ljeto zbog pandemije koronavirusa, koštat će 2,1 milijarde više.
Olimpijske igre u Tokiju, koje su organizatori odgodili za sljedeće ljeto zbog pandemije koronavirusa, koštat će 2,1 milijarde više, objavili su organizatori.

Prema Organizacijskom odboru, ovo veliko povećanje sredstava može se pripisati operativnim troškovima povezanim s odgodom i financijskim učinkom izuzetno strogih sigurnosnih mjera protiv novog koronavirusa koje organizatori planiraju za Igre.

Međutim, troškovi će vjerojatno još rasti, jer su organizatori već najavili da će osloboditi dodatnih više od 200 milijuna sredstava namijenjenih za "hitne slučajeve".

Dodatne troškove snosit će japanska vlada, grad Tokio i organizatori.

Posljednji službeni proračun koji je Organizacijski odbor dao u prosincu 2019., nekoliko mjeseci prije odgađanja Igara, iznosio je 10,4 milijarde eura.

Olimpijske igre održat će se prema novom rasporedu od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021. godine, a Paraolimpijske igre od 24. kolovoza do 5. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!