10:08 / 22.05.2019.

Autor: A.M./Hina

Olimpijska pobjednica zbog depresije u "mirovinu" s 22 godine

Ruta Meilutyte (Screenshot: YouTube)

Ruta Meilutyte (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Litvanska plivačica, olimpijska i svjetska prvakinja 22-godišnja Ruta Meilutyte, koja je prošle godine priznala da boluje od depresije, u srijedu objavila da odlazi u "mirovinu".
Litvanska plivačica, olimpijska i svjetska prvakinja 22-godišnja Ruta Meilutyte, koja je prošle godine priznala da boluje od depresije, u srijedu je objavila da odlazi u "mirovinu".
- Spremna sam okrenuti novo poglavlje u životu. Hvala svima koji su me podržavali na tom putu, objavila je u priopćenju u kojem navodi da želi nastaviti studirati i "živjeti jednostavne stvari, rasti, bolje sebe upoznavati i upoznavati svijet".
U dobi do samo 15 godina na Olimpijskim igrama u Londonu je osvojila zlatnu medalju na 100 m prsno,a  onda sljedeće godine i zlato na Svjetskom prvenstvu u Barceloni u istoj disciplini.
Međutim, 2018. Meilutyte koja je iz Kaunasa, priznala je da boluje od depresije. Više se nije pojavljivala na natjecanjima nakon 2018. i SP-a održanog u Kini gdje se nije uspjela plasirati ni u jedno finale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!