08:42 / 05.04.2022.

Autor: A.M./Hina

Olimpijska pobjednica prekida karijeru u 22. godini

Linoy Ashram

Linoy Ashram

Foto: . / Shutterstock.com

 Olimpijska pobjednica u ritmičkoj gimnastici 22-godišnja Izraelka Linoy Ashram objavila je da odlazi u mirovinu i da će se braviti trenerskim poslom.

Ashram je prošle godine na OI-ju u Tokiju postala prva Izraelka koja je osvojila zlatnu medalju u višeboju, prekinuvši tako 20-godišnju rusku dominaciju u tom sportu.


- Znam da je ovo putovanje vrijedilo jer na mojoj posjetnici piše 'olimpijska pobjednica', kazala je Ashram na konferenciji za novinare.


- Sportaš mora znati kada se treba povući. Ostvarila sam svoj san. Nastavit ću, ali s druge strane, dodala je kazavši kako će se priključiti timu svog bivšeg trenera Ayeleta Sussmana.


Ashram je osvojila šest srebrnih i pet brončanih medalja na svjetskim prvenstvima 2017., 2018. i 2019. godine te dvije zlatne medalje i jednu broncu na prošlogodišnjem Svjetskom kupu. Također je bila zlatna u višeboju na Europskom prvenstvu 2020.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!