10:29 / 29.03.2020.

Autor: K.L./Hina

OI Tokio bi trebale biti otvorene krajem srpnja sljedeće godine

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Olimpijske igre u Tokiju, koje su odgođene do sljedeće godine, trebale bi biti otvorene 23. srpnja.
Olimpijske igre u Tokiju, koje su odgođene do sljedeće godine, trebale bi biti otvorene 23. srpnja, a zatvorene 8. kolovoza 2021., objavila je japanska nacionalna televizija NHK pozivajući se na neimenovani izvor.

Japanski premijer Shinzo Abe prošlog je utorka objavio da se Igre odgađaju zbog pandemije COVID-19 bolesti, na otprilike godinu dana, čime je Tokio postao prvi grad u 124-godišnjoj povijesti modernih olimpijskih igara, u kojem natjecanja nisu održana prema predviđenom datumu, isključujući godine u vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata, kad su OI morale biti otkazane.
Japan je uložio u pripremu Igara 12 milijardi američkih dolara, a ovogodišnji gubitak planiranih prihoda ne bi se trebao odraziti na japansku ekonomiju, jer će i rashodi biti manji. Japanski ministar gospodarstva Yasutoshi Nishimura u nedjelju je izjavio da Vlada planira stimulativni paket ekonomskih mjera, koje je premijer Abe nazvao najvećim u povijesti.

- Ako su rashodi prebačeni na sljedeću godinu, to znači da ćemo imati na raspolaganju taj novac ove godine. To ćemo uzeti u obzir, rekao je Nishimura za NHK televiziju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!