18:32 / 23.09.2020.

Autor: I.L./Hina

OI Tokio: Aplikacije za praćenje sportaša i izvan borilišta

Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Foto: - / REUTERS

Japanci su odlučili ništa ne prepustiti slučaju
Japanski organizatori Olimpijskih igara u Tokiju sljedeće godine objavili su  iznimno stroga pravila za sportaše kako bi spriječili širenje koronavirusa.

Japanci su odlučili ništa ne prepustiti slučaju pa su napravili posebne aplikacije koje će biti obavezne za sportaše kako bi boravak u Olimpijskom selu bio siguran za sve.  Između ostalog, postoji mogućnost da se sportaši smiju kretati samo između Olimpijskog sela i mjesta za trening i nastupe.

Među najvažnijim mjerama za sportaše je ona da neće morati biti u 14-dnevnoj karanteni čak i ako dolaze iz takozvanih "crvenih područja", potvrdio je upravitelj
organizacijskog odbora igara Toshiro Muto.

Radna skupina u Tokiju već je pripremila prijedlog mjera za sportaše tijekom pandemije, a sljedećih dana predstavit će ga Međunarodnom olimpijskom odboru, japanskoj vladi, gradskim vlastima i organizacijskom odboru. Predsjednik MOO-a Thomas Bach, koji se već sastao s novim premijerom Yoshihidejenom Sugom, također je ovih dana u posjetu Japanu.

Bach traži načine za što bolje izvođenje igara, koje organizatori također žele provesti u smislu uloženih sredstava i truda. Razni koncepti za provedbu bit će spremni do prosinca, a pitanje gledatelja također ostaje otvoreno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!