OI: Sapporo nije spreman ugostiti maratonske utrke

09.06.2021.

12:01

Autor: I.Ž.K./Hina

Upitnici oko Olimpijskih igara i dalje traju

Upitnici oko Olimpijskih igara i dalje traju

Foto: Issei Kato/File Photo / REUTERS

Maratonske utrke na ovogodišnjim Olimpijskim igrama trebale su se održati u Sapporu na najsjevernijem od tri velika japanska otoka zbog velikih ljetnih vrućna u Tokiju, no mjesec i pol dana prije početka Igara taj se grad nalazi u izvanrednom stanju zbog izbijanja novog vala zaraze koronavirusom te su gradske vlasti obavijestile organizatore kako Sapporo nije spreman ugostiti olimpijce.

- Još uvijek ne znamo koliko će sportaša doći, a nemamo ni dovoljno vremena za pripremu. Veliki broj pitanja vezanih za organizaciju još uvijek se razmatra, a bez jasne strukture ne možemo znati hoće li se gradski zdravstveni sustav moći nositi sa situacijom. Stoga od organizacijskog odbora Igara tražimo informacije i to što prije, rekao je Takashi Okugi, član gradskog vijeća Sappora zadužen za pripremu olimpijskih događaja.

Odluka o preseljenju maratonskih utrka iz Tokija u Sapporo, koji ima mnogo blaža ljeta, donesena je još prije dvije godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!