OI 2020.: Japanci navalili na ulaznice

05.07.2019.

12:34

Autor: I.L.K./Hina

default error photo
Prodaja ulaznica u Japanu premašila očekivanja organizatora.
Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. objavili su da su podcijenili zahtjeve Japanaca za ulaznicama nakon što je u prvoj "domaćoj" fazi prošli mjesec prodano 3.22 milijuna ulaznica.

Neočekivano velika potražnja navela je organizatore da ponovno procijene ponudu za Japan i sada će se u kolovozu održati druga lutrija za one koji su ostali bez ulaznica u prvom krugu.

Prema riječima organizatora, na drugoj lutriji bit će ponuđene stotine tisuća ulaznica.

Točan format druge lutrije još nije razrađen, ali bit će otvoren samo za one koji nisu uspjeli nabaviti ulaznice u prvom krugu.

Prijave za drugu lutriju bit će moguće do 22. kolovoza kada počinje prijavni proces za ulaznice za Paraolimpijske igre.

- Primili smo nevjerojatnu količinu zahtjeva u prvom krugu i to je u potpunosti premašilo naša očekivanja, izjavio je glasnogovornik OI 2020. Masa Takaya.

Organizatori su također odustali od  prodaje neprodanih ulaznica iz prvog kruga po principu "tko prvi" na jesen nego će tada najvjerojatnije organizirati treću lutriju koja će opet biti otvorena samo za japanske državljane.

Oni koji žive izvan Japana će do ulaznica moći doći samo preko lokalnih ovlaštenih prodavača ulaznica.

Između 70 i 80 posto svih ulaznica rezervirano je za domaću prodaju, dok je ostatak namijenjen za strane gledatelje i sponzore.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!