16:49 / 27.09.2020.

Autor: K.L./Hina

Održano pojedinačno i ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske

Ivan Katanušić (Marko Prpic/PIXSELL)

Ivan Katanušić (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Uz provedbu strogih epidemioloških mjera ovoga vikenda je na SRC Veruda u Puli održano 23. Otvoreno pojedinačno i ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske.
Uz provedbu strogih epidemioloških mjera ovoga vikenda je na SRC Veruda u Puli održano 23. Otvoreno pojedinačno i ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske.

Prvog dana natjecanja bljesnula je Ana Gradečak iz AKOSI Odiseja iz Kutine koja je u kategoriji paaratletičarki niskim rastom (F41)  u kugli s daljinom od 7,87m postavila najbolji europski rezultat.

Velimir Šandor
bacio je disk na 19.40 metara što je drugi ovogodišnji rezultat na svjetskim tablicama. Miljenko Vučić koji je u kategoriji slijepih bacača diska s daljinom od 34.48m postavio novi državni rekord, dok je u kugli slavio s rezultatom 13.31m.

Ivan Katanušić je bacio disk na izuzetno dobru daljinu od 57.58m. Deni Černi je u svojoj kategoriji bacio kuglu na 10.77m, a Matija Sloup je u kategoriji niskim rastom bacio kuglu na 9.87m.

Drugog dana svakako treba istaknuti skok u dalj Mikele Ristoski od 5.45m, Radovan Halas je u bacanju čunja rezultatom 27,81m ispunio normu za nastup u Tokiju, dok je Vladimir Gašpar u bacanju kopljka pobijedio sa 34.72m.

U ekipnoj konkurenciji novi-stari prvaci su paraatletičari Agrama iz Zagreba sa 6544 boda, drugoplasirani su članovi Odiseja iz Kutine sa 4926 bodova, dok je treće mjesto zauzela ekipa Uriha iz Zagreba sa 3693 boda.

- Sve su to rezultati koji naše paraatletičare, putnike za Tokijo, stavljaju u sami svjetski vrh svojih disciplina te tako najavljuju borbu za odličja na paraolimpijskim igrama iduće godine. Ovogodišnje natjecanje odvijalo se u smanjenom formatu prouzrokovanom pandemijom, ali svakako nam svima uljeva nadu u uspješnu sportsku 2021. godinu, zaključio je izbornik Damjan Sedić dodavši kako je oboreno više od 20 državnih rekorda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!