Održano 32. izdanje Komiške regate

29.05.2023.

11:11

Autor: M.Š./HRT

Održano 32. izdanje Komiške regate

Održano 32. izdanje Komiške regate

Foto: JK Labud / HRT

Ljubitelji jedrenja na krstašima uspješno su odjedrili još jedno izdanje Komiške regate, 32. po redu.

Regatu je, kao i svih ovih godina, organizirao Jedriličarski klub "Labud" u suradnji s "Društvom Višana i prijatelja otoka Visa", a uz podršku grada Komiže, T.Z. Komiže i Nautičkog centra Komiža.

Pobjednik za krstaše razreda ORC, te ujedno i pobjednik 32. ”Komiške” je posada jedrilice Gringo 3 s kormilarom Robertom Sandalić iz JK Uskok Zadar.

Tradicionalna titula najbrže jedrilice prema kriteriju najkraćeg ukupnog jedrenog vremena kojemu na čuvanje odlazi prijelazni pehar "Društva Višana i prijatelja otoka Visa", ovog je puta pripala jedrilici Mareus, kormilar Denis Stanojević, JK Labud Split.

Novina ovogodišnje "Komiške" je regata Komiškog zaljeva.

Naime, pored dvije etape, prve iz Splita do Komiže koja se jedrila u petak i druge iz Komiže do Splita u nedjelju, jedriličari su imali prilike po prvi puta u slobodnu subotu jedriti regatu Komiškog zaljeva.

 Na regatI je jedrilo pet jedrilica, a pobjedu je odnijela jedrilica Dubrovnik s kormilarom Ivom Kvestićem iz JK Orsan – Dubrovnik.

Vjerujemo kako će iduće godine biti više zainteresiranih za subotnju regatu u portu koju je rado pratilo domicilno stanovništvo.

Prema riječima predsjednika regatnog Odbora Marka Mišure regata je protekla u najboljem redu s čime se složio i direktor Komiške regate, kapetan Ante Mlikota koji je zahvalio svim sudionicima.

Napomenimo još kako je Jedriličarski klub Labud s Komiškom regatom započeo obilježavanje svog velikog jubileja, 100 godina (1924-2024) koje će se slaviti cijelu godinu.

Jubilej se u Labudovoj lučici započeo otkrivanjem skulpture Zvjezdani vjetar, autora akademskog kipara Dalibora Stošića koju je otkrio dogradonačelnik grada Splita Antonio Kuzmanić, a otkrivanju je nazočio i zamjenik župana Stipe Čogelja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!