Održan 8. Zagrebački proljetni polumaraton

26.03.2023.

12:38

Autor: Vibor Vlainić/Dnevnik/HRT/IMS/A.V.

8. Zagrebački proljetni polumaraton

8. Zagrebački proljetni polumaraton

Foto: Jurica Galoic / Pixsell

Zagrebačkim ulicama trčao se 8. Zagrebački proljetni polumaraton. Prijavilo se oko tisuću i pol natjecatelja koji su utrku započeli u 8 sati i 30 minuta ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice gdje je bio i cilj. S cilja se za središnji Dnevnik HTV-a javio Vibor Vlainić. 

Polumaraton je najbrže pretrčao Ivan Dračar iz Imotskog. Njemu je za ovu trasu polumaratona trebalo svega sat i 11 minuta. Tvrdi kako je trčao taktički i da nije čak dao ni 100 posto svojih mogućnosti. 


Svi natjecatelji rekli su da ima je utrka bila izuzetno ugodna, malo i zahtjevna te da im je vrijeme odgovaralo. Cijela trasa utrke bila je zatvorena, promet je bio blokiran ali to Zagrepčanima nije stvorilo pretjerane probleme jer su postojali alternativni pravci. 


- Fenomenalan je osjećaj. Taktički sam odradio trku. Od početka sam diktirao tempo i na kraju lagano pobijedio s rezultatom 1:11:10. Čestitam svima koju su danas završili ovaj polumaraton. Vidimo se dogodine!, poručio je pobjednik Zagrebačkog proljetnog polumaratona Ivan Dračar. 


- Super je osjećaj. Nadao sam se biti u prvih pet i u prva tri Hrvata. Ovo je bilo i bolje nego sam se nadao. Pripremao sam se cijelu zimu, svaki dan, šest dana u tjednu trčanje. Malo u dvorani na Velesajmu kad je bilo loše vrijeme, rekao je Blaž Car Pavlić koji je osvojio drugo mjesto na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!