15:21 / 22.12.2018.

Autor: I.L.K./HRT

Odlični Rodeš i Vidović u drugoj vožnji u Madonni di Campiglio

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Elias Kolega nije uspio završiti prvu vožnju, a Filip Zubčić bio je tek 57.
Austrijanac Marcel Hirscher vodeći je nakon prve vožnje u slalomu Svjetskoga kupa u talijanskoj Madonni di Campiglio.

Norvežanin Henrik Kristoffersen zaostaje samo 14 stotinki, a Austrijanac Marco Schwarz bio je 32 stotinke sporiji od Hirschera.

Od četvorice Hrvata prvi se niz padinu spustio Matej Vidović sa startnim brojem 31. Vidović, koji je u Saalbachu prije nekoliko dana završio na 21. mjestu, ponovno je ušao u drugu vožnju. Zauzeo je 29. mjesto, a za Hirscherom zaostaje sekundu i 69 stotinki.

Fenomenalnu vožnju odradio je Istok Rodeš, koji je od četvorice hrvatskih skijaša imao najviši startni broj, 66. Za vodećim zaostaje sekundu i 66 stotinki, što mu je donijelo 27. mjesto.

Elias Kolega nije uspio završiti prvu vožnju, a Filip Zubčić je tek 57. s preko tri sekunde (+3.17) zaostatka za vodećim Austrijancem.

Skijaši s višim startnim brojevima iskoristili dobru stazu


Vidović je u trenutku kad je došao do cilja imao je 16. rezultat. No, staza u Madonni di Campiglio bila je odlično pripremljena, a postava bez nekih zamki omogućila je skijašima i s visokim startnim brojevima da budu konkurentni.

Osim Rodeša, to su iskoristili i bivši olimpijski pobjednik Guliano Razzoli koje je sa startnim brojem 69 doskijao do 10. mjesta te Slovenac Žan Kranjec koji je sa startnim brojem 77 ostvario 14. rezultat prve vožnje.

U drugu vožnju se ulazilo sa 1.70 sekundi zaostatka. Stotinke su ovoga puta bile na strani naših skijaša, koji su često s malim zaostacima ostajali izvan prvih 30.
 
Druga vožnja je na rasporedu s početkom u 18.45 sati, a snimka na HTV-u 2 od 19.30.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!