16:41 / 12.03.2018.

Autor: A.M./Hina

Odlični rezultati na Europskom bacačkom kupu u Leiri

Martin Marković (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)

Martin Marković (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski atletičari Martin Marković i Marija Tolj ostvarili su odlične rezultate na Europskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiriji.
Hrvatski atletičari Martin Marković i Marija Tolj ostvarili su odlične rezultate na Europskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiriji.

Mlade hrvatske nade popele su se na najvišu stepenicu u bacanju diska za mlađe seniore.

Prvog dana Europskog bacačkog kupa Marković je pobijedio s osobnim rekordom 63.24 m i za više od 4.5 metra ostavio drugoplasiranog Bjelorusa Viktara Trusa koji je ostvario rezultat 58.66 m. Treći je bio Šveđanin Jakob Gardenkrans s rezultatom 57.73 m.

Martin je taj pobjednički hitac bacio u posljednjoj, šestoj seriji, a još je imao tri ispravna hica - 59.02 m, 59.90 m i 58.27 m. Marković je ovim rezultatom došao sasvim blizu norme za seniorsko EP koja iznosi 63,50 m.
Drugog dana natjecanja nastupila je naša najmlađa članica 18-godišnja Marija Tolj. Iako još juniorka nastupila je u kategoriji mlađih seniorki osvojivši zlato s hicem 55,23 m. Marija je prije tjedan dana u Splitu bacila 57,90m što je uvjerljivo vodeći juniorski rezultat u svijetu.

U konkurenciji djevojaka do 23 godine, Marija je za skoro jedan metar bila bolja od Slovenke Veronike Domjan koja je bila druga s rezultatom 54.48 m, dok je broncu osvojila Britanka Amy Holder s rezultatom 52.36 m.
U Portugalu su još nastupili i Matija Gregurić u bacanju kladiva kojem je brončana medalja pobjegla za 69 centimetara i sa 69,92 m osvojio je četvrto mjesto. Anamari Kožul je nastupila u bacanju kladiva i osvojila je peto mjesto sa 64,25 m, dok je u bacanju koplja nastupio Bartul Zemunik koji je bio 14. s rezultatom 66,06 m.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!