15:20 / 24.12.2020.

Autor: A.M./Hina

Odgođeni Štefanjsko-novogodišni spust i Memorijal Tibora Šaramoa

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Temeljem preporuka i odluke Stožera civilne zaštite, zbog suzbijanja pandemije ove godine neće biti održan tradicionalni 50. Štefanjsko-novogodišnji spust i 25. Memorijal Tibora Šaramoa, koji je 26. prosinca trebao biti održan na rijeci Savi.
Temeljem preporuka i odluke Stožera civilne zaštite, zbog suzbijanja pandemije ove godine neće biti održan tradicionalni  50. Štefanjsko-novogodišnji spust i 25. Memorijal Tibora Šaramoa, koji je 26. prosinca  trebao biti održan na rijeci Savi.
- Nažalost, radi novih preporuka i odluke Stožera civilne zaštite u svrhu suzbijanja pandemije, organizacijski odbor odlučio je u cilju zaštite zdravlja otkazati ovogodišnju sportsku priredbu kojom smo službeno završavali natjecateljsku kajakašku sezonu, priopćeno je iz organizacijskog odbora utrke, koja je ove godine zbog pandemije morala prekinuti polustoljetnu tradiciju održavanja ove jedinstvene kajakaško-kanuističke manifestacije na rijeci Savi.
Naime, po tradiciji kajakaši i kanuisti završavaju sezonu Štefanjsko-novogodišnjim spustom rijekom Savom u dužini od 12 kilometara od Podsusedskog do Savskog mosta u Zagrebu i na tu utrku redovito su dolazili natjecatelji iz Slovenije, BiH i Srbije.
Ove godine se u sklopu utrke trebao održati i jubilarni 25. memorijal "Tibora Šaramoa" za kanuiste,  koji se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa, ali je i ona morala biti odgođena zbog novog koronavirusa, iako su u proteklih 49 godina brojni Štefanjsko-novogodišnji spustevi održavani i po zaleđenoj, i po opasno nabujaloj Savi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!