20:20 / 09.02.2019.

Autor: I.L.K./HRT/Hina

Odgođena utakmica u Splitu, VSS traži pojačane mjere sigurnosti

Predsjednik VSS-a i VK Crvena zvezda Viktor Jelenić

Predsjednik VSS-a i VK Crvena zvezda Viktor Jelenić

Foto: - / -

Zbog napada je utakmica protiv Mornara, koja se trebala igrati od 20.30 sati, odgođena.
Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i Vaterpolskog kluba Crvena zvezda najavili su kako će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj nakon subotnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

- Tražit ćemo povećane mjere sigurnosti. Da pretpostavimo da će sve biti dobro, nismo sigurni...,  rekao je direktor VSS-a Đorđe Đorđević na konferenciji za novinare.

Predsjednik VSS-a i VK Crvena zvezda Viktor Jelenić istaknuo je da nije bilo riječ o sukobu navijačkih skupina, već da su napadnuti igrači jednog kluba.

- Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obilježjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obilježja Crvene zvezde. Uslijedio je neugodni razgovor sa konobarom, poslije čega su igrači htjeli preći u drugi kafić, rekao je  Jelenić.

Naveo je kako su vaterpoliste potom fizički napali navijači, a da su golmana Aleksandra Kralja, koji je bježeći od napadača bio primoran skočiti u more, od težih ozljeda spasli dobronamjerni Splićani. - Igrači su, nisu navijači... Katastrofa, dodao je Jelenić.

Zbog napada je utakmica protiv Mornara, koja se trebala igrati od 20.30 sati, odgođena.

- Upravni odbor Regionalne vaterpolske lige je odmah obavio izvanrednu telefonsku sjednicu i donio odluku u skladu s člankom 8. st.8 Propozicija natjecanja da se navedena utakmica 13. kola između Mornara Brodospasa i Crvene zvezde odgađa. Povjerenstvo za natjecanje Regionalne lige najoštrije osuđuje navedeni izgred kao i svaki drugi oblik nasilja koji nema mjesta u sportu. Iskreno se nadamo da će počinitelji biti identificirani i odgovarajuće kažnjeni, te da ovaj nemili događaj neće utjecati na dosadašnje odlične odnose svih sudionika lige koja egzistira već 11. sezonu, stoji u priopćenju povjerenstva za natjecanje koje je potpisao povjerenik Regionalne lige Milivoj Bebić.

Direktor VSS-a Đorđević je istaknuo dobru suradnju dva vaterpolska saveza, te podsjetio da reprezentacija Srbije igra protiv Hrvatske u Sisku 12. ožujka, a mjesec dana poslije je završni turnir Jadranske lige u Zagrebu. On je, unatoč dobroj suradnji dvaju saveza, naglasio kako današnji incident dovodi u pitanje sudjelovanje srpskih klubova u Hrvatskoj.

- Ove godine se igra neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlade u Dubrovniku, srpski klubovi su se prijavili i sada je pitanje hoće li će igrati, poručio je direktor VSS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!