10:20 / 25.03.2020.

Autor: A.M./Hina

Odgođena treća borba Fury - Wilder predviđena za 18. srpanj

Fury i Wilder (Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports/File Photo)

Fury i Wilder (Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports/File Photo)

Foto: - / -

Treći meč između Britanca Tysona Furyja, vlasnika naslova svjetskog prvaka po verziji WBC, i Amerikanca Deontaya Wildera, koji je bio predviđen za 18. srpanj u Las Vegasu, odgođen je zbog pandemije koronavirusa
Treći meč u teškoj kategoriji između Britanca Tysona Furyja, vlasnika naslova svjetskog prvaka po verziji WBC,  i Amerikanca Deontaya Wildera, koji je bio predviđen za 18. srpanj u Las Vegasu, odgođen je zbog pandemije koronavirusa, izjavio je jedan od promotora za ESPN.


- Svi se moramo povući. Boks nije izoliran od situacije izazvane virusom Covid-19 koji je zaustavio sportski svijet, izjavio je Bob Arum, šef Top Ranka, dodajući kako bi se ova iščekivana borba "mogla održati početkom listopada".
- Ne možemo jamčiti boksačima da će se borba tada održati. Bilo bi ih teško u to uvjeriti, kao i mene, dodao je Arum.
- Gdje bi oni mogli trenirati ? Kako bismo prodavali ulaznice ? To nema nikakvog smisla, nadovezao se.
- Apsolutno je smiješno govoriti da će se meč održati, a Britanci ga ne mogu doći gledati, naglasio je Bob Arum, podjsećajući pritom na ograničenja u putovanjima u SAD-u i Velikoj Britaniji koja je u karanteni, dok su sva kazina u Las Vegasu, pa i MGM Grand, domaćin borbe, zatvorena.
Sportska komisija države Nevada je zabranila sve sportske događaje što dodatno otežava sitauciju.
Tako će boksački fanovi morati pričekati treći okršaj izneđu Furyja i Wildera, nakon šo je u prvom u prosincu 2018. slavio Wilder, a u drugom, prije mjesec dana, Fury.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!