13:04 / 17.03.2020.

Autor: K.L./Hina

Odgođena prva tri mitinga Dijamantne lige

Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo

Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo

Foto: - / REUTERS

Prva tri mitinga nove sezone Dijamantne lige, koji su trebali biti održani u Dohi (17. travnja) i Kini (9. i 16. svibnja), odgođeni su zbog globalne prijetnje izazvane pandemijom koronavirusa.
Prva tri mitinga nove sezone Dijamantne lige, koji su trebali biti održani u Dohi (17. travnja) i Kini (9. i 16. svibnja), odgođeni su zbog globalne prijetnje izazvane pandemijom koronavirusa, objavili su iz krovne organizacije Svjetske atletike (World Athletics) nakon konzultacija s organizacijskim odborima, lokalnim vlastima i ostalim sportskim tijelima.

U Kataru je trenutačno na snazi zabrana ulaska iz mnogobrojnih zemalja, a vlada u Dohi je otkazala sve nacionalne i međunarodne događaje koji su se trebali održati u sljedećih 30 dana.

Iako se broj zaraženih osoba u Kini smanjuje, zbog pandemije koronavirusa pripreme za održavanje mitinga su bile zaustavljene na nekoliko tjedana, a sadašnji problem su zatvorene granice i ograničenje ulaska u Kinu, zbog čega je nemoguće održati  međunarodno natjecanje najviše kategorije, kao što je Dijamantna liga.

Prema sadašnjem planu, miting u Šangaju, koji je trebao biti održan 16. svibnja, prebačen je na 13. kolovoza, dok će novi datumi za miting u Dohi i na drugoj lokaciji u Kini biti određeni naknadno. Moguć je i scenarij po kojem bi ta natjecanja bila održana nakon finala Dijamantne lige, kojoj će domaćin biti Zuerich od 9. do 11. rujna, uz uvjet da to globalno stanje dopusti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!