Odgođen maraton u Kini, domaćinu ZOI-ja u veljači

24.10.2021.

10:00

Autor: I.L./HRT/Hina

Maratonac

Maratonac

Foto: Ilustracija / Pixaby

Maraton u Wuhanu, koji se trebao održati u nedjelju, odgođen je u zadnji trenutak jer raste zabrinutost zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom u Kini gdje se u veljači održavaju Zimske olimpijske igre (od 4. veljače do 20. veljače). 

Kina je u nedjelju, nešto više od sto dana prije početka ZOI, zabilježila 26 zaraženih. Kineske vlasti nastoje zadržati zarazu pod kontrolom provodeći masovna testiranja i ciljana zatvaranja.

Međutim, kako je broj zaraženih u porastu, organizatori maratona u Wuhanu su objavili da ga odgađaju jer žele "izbjeći rizik širenja epidemije".

Maraton i polumaraton u Wuhanu, gradu u kojem je koronavirus prvi put identificiran krajem 2019. godine, okuplja 26.000 trkača.

Kina je drastično smanjila broj zaraženih zahvaljujući kampanji cijepljenja i strogom zatvaranju granica.

Sljedeću nedjelju trebao bi se održati Pekinški maraton, ali agencija France Presse nije došla do informacije hoće li i on biti odgođen. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!