14:55 / 17.03.2020.

Autor: HRT

Odgađanja i u gimnastici, Srbić: Za mene i nije toliko loše

Tin Srbić (Davor Puklavec/PIXSELL)

Tin Srbić (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Svjetska pandemija koronavirusa prisilila je na otkazivanje ili odgađanje brojnih gimnastičkih natjecanja.
Svjetska pandemija koronavirusa prisilila je na otkazivanje ili odgađanje brojnih gimnastičkih natjecanja koja su se trebala održavati pod okriljem Svjetske (FIG) i Europske gimnastičke federacije (UEG), a među odgođenim događajima su europska prvenstva seniora i juniora u sportskoj i ritmičkoj gimnastici.

- Meni osobno to nije problem s obzirom na ozljede koje sam imao početkom godine. Nisam siguran da bih bio u pravoj formi za europsko, kad bi i došlo do njega. Loše je što je cijela sezona narušena, ali za mene i nije toliko loše. Nadam se da će se prvenstvo održati na jesen, kako je najavljeno, izjavio je najbolji hrvatski gimnastičar i aktualni svjetski doprvak na preči Tin Srbić.

Europsko prvenstvo za seniorke i juniorke trebalo je biti održano u Parizu od 30. travnja do 5. svibnja, a za seniore i juniore u Bakuu od 27. do 31. svibnja.

Među natjecanjima koja su još uvijek službeno u kalendaru je i Svjetski kup u Osijeku, a na rasporedu je od 18. do 21. lipnja.
Među otkazanim natjecanjima u ritmičkoj gimnastici je zagrebački Aura Cup koji je trebao biti održan od 1. do 3. svibnja.
Europsko seniorsko i juniorsko prvenstvo za ritmičarke trebalo je biti održano u Kijevu od 21. do 25. svibnja, a novi datum održavanja još nije poznat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!