Odbojkašice počele završne pripreme za SP

16.09.2022.

13:24

Autor: I.L./Hina/HRT

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u Istanbulu je počela završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 23 rujna do 15. listopada u Nizozemskoj i Poljskoj.

Izabranice Ferhata Akbasa pripreme će odraditi u kampu njegovog kluba Ezaczibasci, u kojem od ove sezone igra naša kapetanica Samanta Fabris.


- Počele smo posljednji ciklus priprema u kojem nas očekuje nekoliko pripremnih utakmica koje će nam biti pokazatelj na čemu trebamo poraditi da se što bolje pripremimo za Poljsku, ali i sve ostale reprezentacije koje nas čekaju na Svjetskom prvenstvu. Dijeli nas tjedan dana do početka, jako smo uzbuđene, ekipa je u dobroj formi. Dat ćemo sve od sebe da pružimo što bolje igre i rezultat, rekal je kapetanica Samanta Fabris.


- U završnoj smo fazi priprema, iza nas je dugo, odlično odrađeno ljeto s osvojenim Challenger Cupom u Zadru. Uspjele smo se plasirati i na Europsko prvenstvo. U Istanbulu se pripremamo taktički, tehnički i odbojkaški za sve ono što nas čeka na Svjetskom prvenstvu, dodala je Lucija Mlinar.


Hrvatska SP otvara 23. rujna u nizozemskom Arnhemu u 18 sati u utakmici s Poljskom. U skupini B su i Turska, Dominikanska Republika, Južna Koreja i Tajland.


Na pripremama za Svjetsko prvenstvo su: Klara Perić, Samanta Fabris, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Natalia Tomić i Izabela Štimac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!