14:10 / 04.05.2022.

Autor: Tea Rožman Svedrović/HRT

Odbojkaški klub Dinamo ostvario povijesni uspjeh

Tea Rožman Svedrović, Nino Matjačić, Igor Šimunčić

Tea Rožman Svedrović, Nino Matjačić, Igor Šimunčić

Foto: Đurđica Ivanković / Hrvatski radio

U nešto više od sedam godina koliko klub djeluje zagrebački Dinamo ostvario je povijesni uspjeh. Osim što su seniorke u Superligi stigle do same završnice i na kraju osvojile treće mjesto, igrale su i Final four Kupa Hrvatske.

U Sportskom mikrofonu gostovali su osnivač i sportski direktor Odbojkaškog kluba Dinamo Nino Matjačić i trener seniorki Igor Šimunčić.

- Mi smo prije sedam godina formirali klub, i u tom periodu napredovali pet rangova, što znači da su seniorke iz najnižeg ranga došle do Superlige u kojoj igramo već drugu godinu. Mi zapravo svake godine ulazimo s mišlju da nas zanima samo ostanak u Ligi, a onda kad to osiguramo vidimo koliko daleko možemo doći. Eventualno smo ove sezone još mogli ući u finale Kupa Snježane Ušić, to je bilo ostvarivo, ali je treće mjesto top u Prvenstvu, rekao je Nino Matjačić.

Igor Šimunčić preuzeo je seniorke u studenom 2021. godine odlično odradio sezonu do kraja. Baš kao i njegove igračice.

- Letvica kod mene ide uvijek jako visoko. Djevojke su to znale, ali su znale i da je ta letvica realna. Znači, iza prve dvije ekipe Mladosti i Marine Kaštela ja sam duboko vjerovao otkad sam preuzeo ekipu da imamo kvalitetu za to. Isto tako, moram priznati da uz kvalitetan suport kluba koji se dogodio i kad sam došao i na zimskom prijelaznom roku, stvari su postajale sve realnije i realnije. Bilo je teško i bilo je razdoblja kad je malo i nas zaljuljalo hoće li se to dogoditi ili neće ali na kraju se prebroji sve, a krajnji rezultat je treće mjesto, istaknuo je Šimunčić.

Cijeli razgovor iz emisije Sportski mikrofon poslušajte OVDJE.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!