18:55 / 18.05.2021.

Autor: Kristina Tartaro/Sport/Dnevnik/M.Š./HRT

Odbojkašice bez predaha

Trening odbojkašica u Zadru, 18.5.2021.

Trening odbojkašica u Zadru, 18.5.2021.

Foto: HTV / HRT

Nema predaha za žensku odbojkašku reprezentaciju koja se priprema u Zadru. Od 28. svibnja očekuju ih utakmice Zlatne lige, a pravu formu pokazat će 19. kolovoza, kada upravo u Zadru otvaraju nastup na Europskom prvenstvu.

Nakon sezone, koje zbog koronavirusa nije ni bilo, odbojkaške reprezentativke ponovno su na dugoočekivanim pripremama. Za deset dana čeka ih Zlatna liga i susreti s jakom Bjelorusijom, Mađarskom i Češkom.

- Imali smo tri kratka tjedna za pripremu tog prvog turnira i nisu sve igračice u savršenoj formi, ali želimo ga odigrati najbolje što možemo, ističe izbornik Daniele Santarelli.

- Prvi dio Europske lige nam je zapravo da se pripremimo i što bolje uigramo do Europskog prvenstva. Da vidimo gdje smo, malo je ekipa pomlađena, neke nove igračice su došle, kaže kapetanica Samanta Fabris.

Nakon 'Final foura' u kojem očekuju borbu za medalju, pravi ispit - Europsko prvenstvo slijedi 19. kolovoza.

- Dva i pol mjeseca su dovoljna da pripremim ekipu, da vrate formu. Europsko prvenstvo najvažniji nam je cilj, letvica je podignuta visoko, dodaje izbornik Santarelli.

- Očekujemo minimalno prolazak grupe, bilo bi lijepo kad bismo uspjeli izboriti to četvrtfinale i plasirati se među osam najboljih ekipa u Europi, kaže stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žunić.

Velika prednost je što Europsko prvenstvo igraju kod kuće. Otvaraju ga upravo u Zadru. Vjeruju u povoljniju epidemiološku situaciju i potporu s tribina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!