20:11 / 30.04.2021.

Autor: HRT

Odbojkaši s favoriziranim Nizozemcima i Šveđanima po EP

Izbornik Zanini sa svojim izabranicima

Izbornik Zanini sa svojim izabranicima

Foto: TVD2 / HRT

Nakon završenog Prvenstva Hrvatske hrvatska muška odbojkaška reprezentacija okupila se u Zadru, gdje se priprema za dva kvalifikacijska turnira za odlazak na Europsko prvenstvo početkom rujna. Prvi turnir igra se u Zadru sljedećeg vikenda.

Uz Hrvatsku, u skupini A su još Nizozemska i Švedska. Bez obzira na snagu realno moćnijih suparnika, hrvatska reprezentacija kroz dva kvalifikacijska turnira, u Zadru, a zatim i u Nizozemskoj, želi osigurati plasman na Europsko prvenstvo.

- Igrači su došli u vrhunskoj formi iz različitih zemalja i različitih natjecanja. Osjećaj je dobar jer razumiju važnost da svi zajedno vrijedno radimo jer to je jedini način, rekao je izbornik Emanuele Zanini.

Nizozemska je favorit skupine. Prošle godine Hrvatska je s njima igrala dva puta. Jedom dobila, jednom tijesno izgubila susret.

- S njima stalno igramo na nož, tako da očekujemo da ćemo ponoviti neke od tih rezulatata i u buduće, kaže reprezentativac Filip Šestan.

Hrvatska odbojkaška reprezentacija do sada se na Europsko prvenstvo uspjela plasirati tri puta, a posljednji put je na njemu nastupila 2015. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!