Odbojkaši nakon zlata: Najveći uspjeh otkad Hrvatska postoji!

05.07.2022.

11:39

Autor: HRT

Slavlje hrvatskih odbojkaša

Slavlje hrvatskih odbojkaša

Foto: HOO / HRT

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija stigla je jučer do zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Oranu, a prve dojmove nakon velikog uspjeha podijelio je kapetan Marko Sedlaček.

- Evo još jedna medalja za hrvatsku odbojku u zadnja dva tjedna. Pokazali smo da vrijedimo, da možemo, da nam odbojka raste. Mislim da je ovo najveći uspjeh otkad Hrvatska postoji, za hrvatsku mušku odbojku. Ponosan sam, sretan sam, poručio je kapetan.


Iako smo uvjerljivo slavili bez izgubljenog seta, Sedlaček ističe kako je finalna utakmica sa Španjolcima bila sve samo ne lagana, ali kako je sada vrijeme da proslave veliku pobjedu: 

Slavlje hrvatskih odbojkaša

Slavlje hrvatskih odbojkaša

Foto: HOO / HRT

- Nije bilo lako u finalu, jer smo ih dobili zadnja dva tjedna, već tri puta. To tako ide, kad nas malo isprovociraju onda znaju da neće dobro proći. Tako da nam je to bio dodatni motiv, presretni smo. Idemo slaviti i vraćamo se u Hrvatsku s još jednim zlatom. 


Istaknimo kako su nas do pobjede vodili Petar Đirlić sa 16 poena i kapetan Marko Sedlaček s 15 poena. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!