19:50 / 12.08.2021.

Autor: Regina Zubanović/Dnevnik/IMS/HRT

Dino Sinovčić, od rehabilitacije do drugih paraolimpijskih igara

Dino Sinovčić

Dino Sinovčić

Foto: Dnevnik / HRT

Nakon Olimpijskih igara, od 24. kolovoza u Tokiju počinju Paraolimpijske igre. Na njima će nastupiti i dvadesetdevetogodišnji Splićanin Dino Sinovčić, jedan od najboljih paraplivača na svijetu i dobitnik priznanja za najboljeg hrvatskog sportaša s invaliditetom prije dvije godine.

Upornost, skromnost i tvrdoglavost paraolimpijca Dina Sinovčića doveli su do titule svjetskog i europskog prvaka u disciplini 100 metara leđno. U Tokio putuje smiren i spreman.


- Moja očekivanja su prije svega da isplivam najbolje vrijeme moje karijere i to je ono čemu se nadam, za što smo radili sve ovo vrijeme i to je jedino na što ja mogu utjecati. Ja ne mogu utjecati na moje konkurente i kako će oni plivati.

Konkurencija će u bazenu biti žestoka. Plivaju u stotinku razlike. Na svojim prvim Paraolimpijskim igrama u Riju 2016. Dino je preplivao dionicu za minutu, 14 sekundi i 45 stotinki. U međuvremenu je osvojio tri medalje na europskim i svjetskim natjecanjima.

- Ja svakodnevno radim sa svojim timom, znamo koliko vrijedimo, ali da ja sad najavljujem zlato ili medalju bilo bi bahato od mene stvarno. Kroz cijelu karijeru sam bio ponizan i skroman i nakon toga su dolazili rezultati, tako da sam ja samouvjeren u sebe i mislim da će iz toga izići najbolje.

Dino Sinovčić

Dino Sinovčić

Foto: Dnevnik / HRT

Dino je u bazenu završio na preporuku liječnika.


- Nakon pustih operacija i rehabilitacija bazen je bio najidealnija opcija za provoditi rehabilitaciju.


Od rehabilitacije do drugih paraolimpijskih igara.


- Ja obećavam da ću dati sve od sebe i to je jedino što u ovom trenutku mogu obećati!


Glavna utrka je 3. rujna. Dino, sretno!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!