10:28 / 26.02.2019.

Autor: A.M./HRT

Od franjevaca do OI-ja: Nisam mogao bez sporta, Bog će oprostiti

Bendikt Nikpalj u razgovoru za HRT (Screenshot: HRT)

Bendikt Nikpalj u razgovoru za HRT (Screenshot: HRT)

Foto: - / HRT

Zadranin Benedikt Nikpalj je multitalentirani sportaš. Okušao u MMA i dvaput je bio hrvatski prvak u superteškoj kategoriji, a kao član posade biba sudjelovao je na ZOI-ju.
Zadranin Benedikt Nikpalj je multitalentirani sportaš. Okušao se u MMA i dvaput je bio hrvatski prvak u superteškoj kategoriji, igrao je američki nogomet, a kao član posade hrvatskog boba sudjelovao je na Zimskim olimpijskim igrama.

No to je samo dio, još je i veslao, bavio se atletikom, a i dalje planinari, jedri...

- Volim adrenalin, živo sam dijete, rekao je Benedikt, koji je nekoliko puta imao potres mozga. Srećom nije bilo ozljeda koje bi ozbiljnije ugrozile sportsku karijeru.

- Kao mlad nisam bio za knjigu, kaže, no dodaje: Kad je pubertet prestao djelovati, svi ti hormoni, shvatio sam da znanje ima svoju moć i sad treba nešto i nadoknaditi. Trenutačno sam završio preddiplomski studij kineziologije, a nakon sportske karijere svakako želim nastaviti studij.

A s 15 godina zamalo je završio u sjemeništu.

- Pridružio sam se redu franjevaca na Ksaveru, tamo sam proveo godinu dana, ali tamo nije bilo sporta, a nisam mogao bez sporta, Bog će oprostiti, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!