Novogodišnja turneja: U Bischofshofenu dva natjecanja

04.01.2022.

18:01

Autor: HRT/Hina

 Kobayashi

Kobayashi

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Kao što se i očekivalo, ovogodišnje, 70. izdanje tradicionalne Novogodišnje turneje u skijaškim skokovima okončat će se s dva natjecanja u Bischofshofenu u srijedu i četvrtak nakon što je natjecanje koje se u utorak trebalo održati u Innsbrucku otkazano zbog prejakog vjetra, objavio je Međunarodni skijaški savez (FIS).

Ponovit će se tako situacija iz 2008. godine kada je također natjecanje u Innsbrucku otkazano zbog vjetra te je nadoknađeno u Bischofshofenu.


Organizatori su također objavili kako su poništene i kvalifikacije održane u Innsbrucku u ponedjeljak te kako će se nova kvalifikacijska runda za natjecanje u srijedu održati uoči samog natjecanja. Također, i kvalifikacije za četvrtak održat će se na sam dan natjecanja.


U srijedu će kvalifikacije početi u 13 sati, a natjecanje u 16.30 sati, dok će se u četvrtak kvalifikacije održati od 14.30, a natjecanje od 17.30 sati.


Nakon prva dva natjecanja na Turneji, održana u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu, vodi Japanac Ryoyu Kobayashi ispred Norvežanina Mariusa Lindvika i Slovenca Lovre Kosa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!