19:15 / 29.12.2020.

Autor: I.L./Hina

Novogodišnja turneja: Pobjeda Karla Geigera u Oberstdorfu

Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Foto: - / REUTERS

Geiger je slavio ispred Poljaka Kamila Stocha.
Aktualni svjetski prvak u skijaškim letovima Nijemac Karl Geiger pobijedio je na prvom natjecanju novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" održanom u utorak u Oberstdorfu, gdje je slavio skokovima od 127 i 136,5 metara.

Geiger je bio vodeći u prvoj seriji, a na kraju je slavio s 2,8 bodova prednosti pred drugoplasiranim Poljakom Kamilom Stochom koji se probio na pobjedničko postolje s četvrtog mjesta nakon prvog skoka. Treći je bio Norvežanin Marius Lindvik s 5,9 bodova zaostatka za pobjednikom.

Četvrto mjesto osvojio je vodeći u Svjetskom kupu Norvežanin Halvor Egner Granerud sa zaostatkom 11.0 bodova, a peti je bio Nijemac Markus Eisenbichler (-16,8 bodova), nakon što je u prvoj seriji bio tek na 27. mjestu.

Natjecanju u Oberstdorfu prethodila je zavrzlama s testovima na koronavirus poljskih reprezentativaca, kod kojih je Klemens Muranka u ponedjeljak bio pozitivan, čime je diskvalificirana cijela reprezentacija. No, u utorak su Poljaci ponovno testirani, a kako su svi, uključujući i Muranku, imali negativne rezultate, dobili su pravo nastupa pa su rezultati kvalifikacija poništeni, a na zaletištu prve serije našla su se 62, umjesto 50 skakača. Stoga prva serija nije održana u formi dvoboja prema rezultatima iz kvalifikacija, kako je to već godinama običaj na novogodišnjoj turneji.

Granerud je sa 650 bodova povećao prednost u Svjetskom kupu pred drugoplasiranim Eisenbichlerom koji ima 508 bodova. Treći je Stoch s 258 bodova.

Sljedeće postaja novogodišnje turneje je Garmisch-Partenkirchen, a natjecanje je već tradicionalno na samu Novu godinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!