Novogodišnja turneja bez gledatelja

23.12.2021.

18:24

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Skakaonica u Garmisch-Partenkirchenu

Skakaonica u Garmisch-Partenkirchenu

Foto: Pabkov / Shutterstock

Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice" u skijaškim skokovima drugu godinu zaredom bit će održana bez nazočnosti gledatelja, potvrdili su u četvrtak organizatori austrijskog dijela ovog natjecanja koje će od 29. prosinca do 6. siječnja doživjeti svoje 70. izdanje. 

Organizatori njemačkog dijela turneje, u Oberstdorfu (29.12.) i Garmisch-Partenkirchenu (1.1.) već su prije objavili da zbog strožih protuepidemijskih mjera i ograničenja na tim natjecanjima neće biti gledatelja.

Njihovim su stopama u četvrtak krenuli i organizatori natjecanja u Innsbrucku (4.1.) i Bischofshofenu (6.1.), iako su do prije nekoliko dana tvrdili kako će ograničen broj ljubitelja skijaških skokova, njih 4000 u Innsbrucku te 3500 u Bischofshofenu, moći biti na tribinama uz strogo poštivanje svih mjera.

- Žalimo zbog takve odluke, koja će pogoditi gledatelje i natjecatelje, ali želimo pomoći lokalnim vlastima pri djelovanju u obuzdavanju pandemije, stoji u priopćenju Austrijskog skijaškog saveza.

Ova odluka neće pogoditi samo ljubitelje skijaških skokova, već i one koji vole alpske i ostale nordijske discipline, kada su u pitanju natjecanja za Svjetski kup koja će se održati bez nazočnosti gledatelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!