16:13 / 26.02.2018.

Autor: I.L.K./HRT/HGS

Novo priznanje za Srbića uoči početka nove sezone

-

-

Foto: - / -

Srbić će prvi nastup kao novi prvak svijeta imati od 21. do 24. ožujka na Svjetskom kupu u Dohi.
Hrvatska pošta i Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije  u ponedjeljak su u opticaj pustili prigodni poštanski žig s likom aktualnog svjetskog gimnastičkog prvaka na preči Tina Srbića.

Na prigodnoj svečanosti u poštanskom uredu 10101 u zagrebačkoj Jurišićevoj 13, prigodni poštanski žig te 50 posebno tiskanih kuverti, osobno je promovirao najbolji hrvatski sportaš u 2017. godini Tin Srbić koji je izrazio zadovoljstvo što su Hrvatska pošta i Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije prepoznali vrijednost njegove zlatne medalje sa SP u Montrealu i uvrstili ga u povijest filatelije i memorabilije.

Budući da odbrojavam dane do početka nove natjecateljske sezone, intenzitet mojih treninga je poprilično jak, puno poziva na razna događanja morao sam odbiti, ali ovaj poziv nisam mogao odbiti. Ova ideja i na kraju realizacija, posebno mi se svidjela, zato sam 'pobjegao, s treninga kako bih osobno udario prvi žig s mojim likom i imenom
, rekao je Srbić koji će prvi nastup kao novi prvak svijeta imati od 21. do 24. ožujka na Svjetskom kupu u Dohi.

Forma se lagano penje, do Dohe će sve sjesti na svoje mjesto, no onu glavnu formu za mene tempiramo za kolovoz kada je u Glasgowu Europsko prvenstvo te za listopad kada ću u Dohi braniti svjetsko zlato. Ova sada Doha za mene će biti samo dobra proba i povratak u natjecateljsku formu, zaključio je svjetski prvak na preči.

Prigodni poštanski žig Tina Srbića je čak treći za Hrvatski gimnastički savez, a ovu čast prije njega imali su i Filip Ude nakon olimpijskog srebra 2008. te Marijo Možnik koji je isti zaslužio 2015. s europskim zlatom.

Vjerujemo da će nas Tin svojim novim rezultatima još 'uposliti', ali ne samo on nego i drugi hrvatski vježbači. Tin nam je u Hrvatsku iz Montreala donio svjetsko zlato, a ja ću danas svom kolegi kolekcionaru poslati Tinovu kuvertu s prigodnim žigom i njegovim autogramom natrag u Montreal. Poslat ću isto i kolegici u Japan gdje je gimnastika jedan od najvećih sportova, a vjerujem da će danas ovaj Tinov žig otići u razne krajeve svijeta, poručio je nakon predstavljanja žiga  predsjednik i osnivač Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije Ivan Librić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!