Novo priznanje za hrvatski judo

04.06.2021.

07:43

Autor: I.L./HRT

Sandra Čorak, Marius Vizer

Sandra Čorak, Marius Vizer

Foto: - / HJS

Predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak je na izbornoj skupštini Međunarodne judo federacije (IJF) u Budimpešti izabrana u Upravni odbor kao direktorica za edukaciju IJF-a.

Hrvatski judo je i na izbornoj skupštini Međunarodne judo federacije (IJF), koja se održala u Budimpešti i na kojoj je reizabran predsjednik Marius L. Vizer, nekoliko dana prije početka Svjetskog seniorskog prvenstva dobio priznanje za rad.

Čorak je ujedno i članica Znanstvene komisije, a time je dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora nastavila sa sudjelovanjem u važnim radnim tijelima i u IJF-a.

Za potrebe promocije juda kao olimpijskog borilačkog sporta u Hrvatskoj i svijetu je ove godine, je postala glavna urednica međunarodnog multidisciplinarnog časopisa The Arts and Sciences in Judo, koji za glavni cilj ima povezivanje znanstvene judo zajednice s judašima širom svijeta.

Također je pomogla u stvaranju i pokretanju projekta "Judo u školama", kako bi se više djece u osnovnim školama uključilo u redovite judo treninge i postalo samopouzdanije kao osobe i naučilo socijalne vještine kroz organizaciju velikih natjecanja u Republici Hrvatskoj.

"Kako sam uključena u razvoj juda kao sporta za sve i u stvaranje strategija za razvoj edukacije, ovaj izbor samo je nastavak dugogodišnjeg rada, i mene osobno, i cijelog članstva i djelatnika Hrvatskog judo saveza", rekla je nakon izbora Sanda Čorak, koja je svoje znanje i iskustvo već pokazala kao članica Komisije za ravnopravnost spolova IJF-a, Znanstvenog odbora i Komisije za ravnopravnost spolova u Hrvatskom olimpijskom odboru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!