Novinar HRT-a pobjednik humanitarnog šahovskog turnira

25.04.2022.

20:02

Autor: Sport/Dnevnik/HRT

Ivan Dorian Molnar

Ivan Dorian Molnar

Foto: HRT / HTV

Damin gambit na hrvatski način, naziv je humanitarnog šahovskog turnira koji je jučer održan u Zagrebu u organizaciji našeg velemajstora i nekadašnjeg prvaka države Alojzija Jankovića.

Sudjelovalo je 40 poznatih osoba iz javnog života, a cilj je bio prikupiti donacije za udrugu Projekt sreća, koja se brine o djeci sa zdravstvenim poteškoćama.

Bivši predsjednik Ivo Josipović, ministri Ivan Malenica i Tomislav Ćorić, eurozastupnik Karlo Ressler, sadašnji i bivši sportaši poput Damira Martina, Gordana Giričeka, pjevač Mladen Bodalec, glumci, redatelji, treneri, samo su neki od onih koji su se odazvali pozivu i pristupili zanimljivom i hvalevrijednom natjecanju.

Gordan Giriček

Gordan Giriček

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Nakon grupne faze uslijedio je nokaut format, a do polufinala su stigli Ivo Josipović i Mladen Bodalec. Iako su svi koji su sudjelovali na turniru pobjednici velikog srca, spomenimo da su u finalu igrali naši kolege s HTV-a, novinar i voditelj Ivan Dorian Molnar pobijedio je redatelja Sinišu Bulajića.

Cilj je da ovaj turnir Alojzija Jankovića preraste u tradiciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!