10:23 / 24.09.2020.

Autor: I.L./Hina

Novi Zeland prijeti bojkotom nastupa na Rugby prvenstvu

Foto: REUTERS/Peter Cziborra

Foto: REUTERS/Peter Cziborra

Foto: - / REUTERS

Novi Zeland bi 12. prosinca trebao odigrati utakmicu protiv Australije.
Rugby reprezentacija Novog Zelanda, All Blacks, namjerava bojkotirati nastup na Rugby prvenstvu, prestižnom natjecanju koje je prije bilo poznato pod nazivom Kup tri nacije, ako na snazi bude obavezna karantena po povratku u zemlju iz inozemstva i to baš u vrijeme Božića, objavio je Novozelandski rugby savez.

All Blacks bi trebali sudjelovati od 7. studenog na Rugby prvenstvu na kojem se svake godine okupe četiri najbolje rugby reprezentacije južne hemisfere - Novi Zeland, Australija, Južnoafrička Republika i Argentina. Organizacija tog natjecanja dodijeljena je Australiji.

Novi Zeland bi 12. prosinca trebao odigrati utakmicu protiv Australije. A stvar je zakomplicirala odluka novozelandske vlade koja je zbog pandemije koronavirusa da se uvede obavezna dvotjedna karantena za sve povratnike iz inozemstva. To bi značilo da bi All Blacks, ako bi igrali utakmicu protiv Wallabiesa u Australiji, morali provesti dva tjedna u izolaciji, odnosno dva tjedna za vrijeme Božića biti odvojeni od obitelji, čak i ako se odmah poslije utakmice zrakoplovom vrate u domovinu.

- Odbacujemo ovaj kalendar i razočarani smo tom objavom, izjavio je direktor rugby reprezentacije Novog Zelanda Mark Robinson dodajući kako mu je na početku rečeno da će se utakmica između Novog Zelanda i Australije igrati 5. prosinca, što bi značilo da bi All Blacks mogli završiti karantenu prije Božića.

Australija je pak objavila da je spremna "ugurati" šest kola natjecanja u razdoblje od pet tjedana umjesto šest, ali su tu opciju odbacile druge reprezentacije  - Južnoafrička Republika i Argentina - koje se boje ozljeda svojih igrača u slučaju tako zgusnutog rasporeda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!