22:34 / 05.11.2018.

Autor: Lovorko Magdić/HRT

Novi šef karate saveza uoči SP-a razgovarao s Lovorkom Magdićem

Ilustracija - Ana Marija Bujas Čelan i Hana Antunović (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija - Ana Marija Bujas Čelan i Hana Antunović (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ovoga tjedna u Madridu se održava 24. svjetsko prvenstvo u karateu, sportu koji će olimpijsku premijeru imati na Igrama u Tokiju za dvije godine.
Ovoga tjedna u Madridu se održava 24. svjetsko prvenstvo u karateu, sportu koji će olimpijsku premijeru imati na Igrama u Tokiju za dvije godine. U Španjolskoj se idućih dana očekuje nastup više od 1100 seniora iz rekordnih 140 zemalja. Hrvatske boje branit će 24 predstavnika, a naša je reprezentacija u povijesti SP-a od samostalnosti u tom sportu osvojila 15 odličja. Natjecanja počinju u utorak. Uoči odlaska u Španjolsku, u petak je na izbornoj Skupštini u Zagrebu novi predsjednik Hrvatskog karate saveza postao dugogodišnji tajnik Davor Cipek, nakon 23 godine naslijedivši jednog od najdugovječnijih čelnih dužnosnika u hrvatskom sportu Stjepana Čelana. Dosadašnji predsjednik Saveza pred mjesec dana podnio je ostavku na tu dužnost, a o tome kao i drugim aktualnostima uoči SP-a te nastavku olimpijskih kvalifikacija s novim predsjednikom Saveza Davorom Cipekom za emisiju Sportski mikrofon razgovarao je Lovorko Magdić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!