21:59 / 28.08.2018.

Autor: A.M./Hina

Novi pothvat Dine Levačić: Preplivala Molokai kanal!

Dina Levačić (Foto: Facebook)

Dina Levačić (Foto: Facebook)

Foto: - / -

Hrvatska dugoprugaška plivačica Dina Levačić (22) u utorak je preplivala Molokai kanal, odnosno dionicu u havajskom akvatoriju.
Hrvatska dugoprugaška plivačica Dina Levačić (22) u utorak je preplivala Molokai kanal, odnosno dionicu u havajskom akvatoriju od otoka Molokai do otoka O'ahu, dugačku 42 kilometra, za što joj je trebalo više od 12 sati.
Na ovu avanturu Dina je krenula nešto iza 18 sati po lokalnom vremenu i sa svitanjem došla na cilj, nakon što se više od 12 sati borila s nemirnim morem i višemetarskim valovima. Na putu prema ostvarenju njezina cilja nije ju zaustavio ni ubod meduze.
Dinu Levačić je cijelom dionicom pratio kajak, u kojem su se veslači izmjenjivali, te brodica na kojoj su svaki njezin zaveslaj budno pratili njezin otac Mladen i majka Željana.

Bako, USPILA SAN. Sretan Ti rođendan, napisala je Dina na svojoj Facebook stranici uz  fotografiju na kojoj drži hrvatsku zastavu, vidno iscrpljena, ali sa sretnim i zadovoljnim izrazom na licu.

U prvom satu po objavljivanju ove poruke, Dinina stranica je zasuta sa više od 500 čestitki.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!