Novi izbornik odbojkašica debitirao porazom

18:43 / 25.05.2022.

Autor: A.M./Hina

Hrvatske odbojkašice

Hrvatske odbojkašice

Foto: HOS / Press

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija svoj je nastup u ovogodišnjoj Zlatnoj europskoj ligi započela uvjerljivim 0-3 (21-25, 16-25, 15-25) porazom od Češke u Varaždinu.

Bila je to prva utakmica pod vodstvom novog izbornika Ferhata Akbasa, a na startu napornog ljeta tijekom kojega naše igračice očekuju brojne akcije koje će kulminirati nastuom na Svjetskom prvenstvu krajem rujna i početkom listopada u Nizozemskoj i Poljskoj.


Akbas je protiv Češke priliku dao brojnim mladim igračicama kojima će trebati još dosta utakmica kako bi se uigrale.

- Češka je bila bolja od nas od početka do kraja. Posebno u napadu, s ovakvim našim napadom ne možemo dobiti meč. Moramo imati bolju komunikaciju, imali smo previše lakih pogrešaka, svaki element moramo unaprijediti. Za tri dana igramo protiv Slovačke, ta će utakmica također biti teška, kazao je Akbas.


Korektorica Mika Grbavica sa 11 poena najučinkovitija u našim redovima, dok je Gabrijela Orvosova na drugoj strani imala 16 poena.


- Nismo radili kako smo htjeli, no imamo novu utakmicu za tri dana i trebamo se okrenuti tome i pokušati naučiti iz grešaka iz ove utakmice. Slovačka je ekipa slična Češkoj. Moramo malo bolje pratiti ono što nam trener kaže pa da rezultat bude više u našu korist, izjavila je kapetanica Martina Šamadan.


Sljedeću utakmicu hrvatske odbojkašice igrat će za tri dana protiv Slovačke također u Varaždinu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!