08:17 / 10.03.2020.

Autor: K.L./Hina

Nove mjere u SAD-u: Ograničen pristup svlačionicama

Foto: Russell Isabella-USA TODAY Sports/REUTERS

Foto: Russell Isabella-USA TODAY Sports/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Četiri sjevernoameričke profesionalne sportske lige priopćile su kako privremeno ograničavaju pristup svlačionicama igrača.
Četiri sjevernoameričke profesionalne sportske lige priopćile su kako privremeno ograničavaju pristup svlačionicama igrača i "osnovnom osoblju" zbog globalne epidemije koronavirusa koji je utjecao i na sportske događaje u svijetu.

National Basketball Association (NBA), National Hockey League (NHL), Major League Baseball (MLB) i Major League Soccer (MLS) su se prije donošenja ove odluke savjetovali sa stručnjacima za zarazne bolesti i stručnjacima za javno zdravlje.
- S obzirom na probleme koji se mogu povezati s bliskim kontaktom prije i nakon utakmica, sve svlačionice i klupske prostorije do daljnjega će biti otvorene samo igračima i osnovnim zaposlenicima timova i momčadi, rekli su.

- Pristup medijima održat će se na određenim mjestima izvan svlačionica. Te će privremene promjene biti na snazi počevši od sutrašnjih (utorak) utakmica, stoji u objavi.

Nacionalna nogometna liga (NFL), čija je sezona završila Super Bowlom, nije uključena u izjavu.

Medijima je do sada bio dozvoljen ulazak u svlačionice klubova gdje sportaši često razgovaraju s novinarima.
Zabrinutost zbog nedavnog izbijanja koronavirusa utjecala je na svakodnevni život milijuna ljudi širom svijeta i poremetila velike međunarodne sportske događaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!