16:07 / 26.03.2021.

Autor: I.L./HRT/Hina

Norvežanin Tande stabilno

Daniel Andre Tande

Daniel Andre Tande

Foto: Srdjan Zivulovic / REUTERS

Zdravstveno stanje norveškog skakača Daniela Andrea Tandea, koji je u četvrtak doživio težak pad na Planici, stabilno je i nalazi se u bolnici u Ljubljani.

- Najnovije medicinske prognoze su dobre, nadamo se da će sutra biti još bolje i da će moći razgovarati s nama. Bilo je stvarno teško, bilo je u jako lošem stanju nakon pada, rekao je Clas Brede Braathen, sportski direktor norveške momčadi u skijaškim skokovima.

Braathen je istakanuo brzinu pružene pomoći Tandeu, koji je za svega 59 minuta od pada bio u bolnici u Ljubljani.

Tande je u četvrtak u pokusnoj seriji izgubio kontrolu u letu nad skijama i pao na glavu odmah na početku doskočišta, a zatim se dugo kotrljao niz padinu čuvene letaonice braće Gorišek.

O samim ozljedama Norvežanina, voditelj zdravstvene službe na Planici Tomislav Mirkovič rekao je da će biti objavljene nakon svih pretraga. Tandea su navodno liječnici stavili u stanje inducirane kome kako bi se smanjila potencijalna oštećenja na mozgu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!