13:47 / 08.04.2018.

Autor: A.M./Hina

Njemačko prvenstvo u obaranju ruke privuklo više od 100 sportaša

Scena iz filma Over The Top (Screenshot: YouTube)

Scena iz filma Over The Top (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Njemačko 31. prvenstvo u obaranju ruke u Rodenbachu u blizini Frankfurta privuklo je više od stotinu sportašica i sportaša iz čitave zemlje.
Njemačko 31. prvenstvo u obaranju ruke u Rodenbachu u blizini Frankfurta privuklo je više od stotinu sportašica i sportaša iz čitave zemlje u kojoj je taj sport populariziran uspjehom filma iz 1987. "Over the Top" (Na vrhu) sa Sylvesterom Stalloneom.
Klub iz obližnjeg mjesta Hanaua nosi ime upravo "Over the Top" po filmu koji je proslavio ovaj nesvakidašnji sport.
Na natjecanju je u subotu sudjelovala i 21-godišnja Katrin Mook koja je prošle godine u Las Vegasu osvojila svjetsku titulu o obje kategorije: lijevom i desnom rukom.
Osim ekipe Over the Top iz Hanaua istaknute su i ekipe iz Wolfsburga i Frankfurta na Odri.

Cilj u obaranju ruke jest natjerati protivnika da rukom dotakne stol na kojem se i odvija borba.

Obaranje ruke se u posljednje vrijeme pojavljuje i u njemačkim televizijskim  spektaklima kao disciplina u natjecanjima između poznatih osoba i običnih građana.

Prvo njemačko prvenstvo u obaranju ruke održano je u Muenchenu 1985. godine. Pet muškaraca i dvije žene kvalificirale su se za sudjelovanje u legendarnom svjetskom prvenstvu u Las vegasu 1986.

Danas momčadi u obaranju ruku postoje u svih 16 njemačkih saveznih pokrajina, a sportaši se mogu natjecati tijekom cijele godine na brojnim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim turnirima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!